Tisdag04.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Delårsrapporter

Underhållskostnader gav lägre vinst

Publicerad: 3 November 2014, 07:21

Specialfastighter redovisar ett driftnetto på 367 miljoner kronor för tredje kvartalet, vilket är 38 miljoner mindre än för samma kvartal ifjol.


Ämnen i artikeln:

Specialfastigheter

Samtidigt har hyresintäkterna sjunkit med 26 miljoner vilket innebär att kostnaderna har ökat trots lägre intäkter. I en kommentar till resultaträkningen, för årets första nio månader, hänvisar man till ökade underhållskostnader som orsak. Överskottsgraden sjunker med hela 3,4 procent men ligger alltjämt på extremt höga 85 procent vilket kan jämföras med fastighetsbolag inom segmentet lager/logistik.

Förvaltningsresultatet sjunker med 29 miljoner kronor och hamnar på 291 miljoner för kvartalet. Orealiserade värdeförändringar i fastighetsbeståndet uppgick till 52 miljoner under kvartalet och orealiserade värdeförändringar på grund av undervärden i derivatportföljen var negativa om 4 miljoner. Sammanlagt gör det en vinst före skatt på 336 miljoner kronor, att jämföra med 392 miljoner ifjol.

Specialfastigheters samlade tillgångar uppgick vid kvartalsskiftet till 20,1 miljarder kronor varav fastigheter stod för 19,7 miljoner. Det egna kapitalet uppgick till 7,8 miljarder och soliditeten är därmed starka 38,9 procent. Belåningsgraden ligger på 47,5 procent och tyder även den på ett robust bolag.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Specialfastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.