Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Delårsrapporter

Ulrika Hallengren levererar positivt resultat

Publicerad: 11 februari 2020, 15:50

Wihlborgs vd Ulrika Hallengren

Foto: Josefin Widell Hultgren

Wihlborgs förvaltningsresultat steg kraftigt det gångna året och nettouthyrningen var rekordhög.


Ämnen i artikeln:

Wihlborgs FastigheterUlrika Hallengren

Wihlborgs aktie reagerade positivt och steg någon timme innan börsens stängning 5 procent.

Förvaltningsresultatet ökade 26 procent till 1 775 miljoner kronor 2019 från 1 406 miljoner kronor föregående år. Hyresintäkterna ökade med 11 procent till 2 983 miljoner kronor (2 684).

– För Wihlborgs har 2019 varit ett mycket aktivt år. Vi har aldrig tecknat så många hyresavtal, eller uppnått en så hög nettouthyrning. Vi har aldrig gjort så stora köp och försäljningar av fastigheter och vi har aldrig investerat så mycket i projekt. Allt detta är vi stolta över, kommenterar Wihlborgs vd Ulrika Hallengren i rapporten.

Uthyrning i Köpenhamn

Nettouthyrningen uppgick till 20 miljoner kronor i det fjärde kvartalet, vilket ger en helårssiffra på 95 miljoner kronor. Wihlborgs har inte redovisat negativ nettouthyrning sedan det första kvartalet 2015.

– Vi kan notera att nettouthyrningen under 2019 varit starkare än tidigare år i Köpenhamn där vi under det fjärde kvartalet bland annat hyrde ut 7 000 kvadratmeter till Hörsholms kommun i fastigheten Slotsmarken 13–15.

Styrelsen föreslår en utdelning om 4,50 kronor per aktie (3,75) – en höjning med 20 procent.

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.