lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Delårsrapporter

Trianons vinst halverades i första kvartalet

Publicerad: 4 maj 2023, 06:08

Den stigande räntan tynger Trinanon som rapporterar ett halverat förvaltningsresultat i det första kvartalet. Men bolaget ser sig på en tillväxtresa redan nästa år med de åtgärder som gjorts på belåningen.

Ämnen i artikeln:

SvepetTrianon Fastigheter

R

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se


Hyresintäkterna ökade med 7 procent till 183 miljoner kronor i det första kvartalet. Samtidigt ökade driftsöverskottet ökade med 11 procent till 111 miljoner kronor.

Förvaltningsresultatet föll dock och nära halverades till 31 miljoner kronor från 59 miljoner ett år tidigare.

Även periodens resultat föll brant till 9,3 miljoner kronor (224)

Värdeförändringar förvaltningsfastigheter uppgick till -9,2 miljoner kronor (93,3), varav 12,6 miljoner (22,7) avsåg projektvinster.

Samtidigt rapporterar Trianon positiv nettouthyrning på 6,9 miljoner kronor och bostadshyror som höjts med 5 procent i Malmö

”Den stigande räntan innebär en utmaning för vårt förvaltningsresultat... Under kvartalet har vi räntesäkrat med swappar om 750 miljoner kronor och räntetäckningsgraden är fortsatt av högsta prioritet", skriver bolaget i delårsrapporten.

Under kvartalet omfinansierade Trianon 600 miljoner kronor och säkerställde bankfinansiering för den obligation som förfaller i augusti. Därefter ska bolaget vara bankfinansierade till 100 procent , bortsett från hybridobligationen som förfaller hösten 2025.

"Även om räntan utvecklas i nivå med marknadens prognoser kommer vi vara tillbaka på tillväxtresan redan 2024", fortsätter bolaget.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev