måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Delårsrapporter

Tessins förlust ökade okt–dec – ska nå lönsamhet slutet 2023

Publicerad: 17 februari 2023, 07:54

Omstruktureringar utökade förlusten för Tessin i det fjärde kvartalet som ändå stänger 2022 som ett rekordår omsättningsmässigt. Nu är siktet inställt på lönsamhet i slutet av 2023.

Ämnen i artikeln:

SvepetTessin

R

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se


”Tessin genererade 50 miljoner i nettoomsättning 2022, ett rekord i bolagets historia. I och med turbulensen och förändringarna i marknaden så ställde vi om bolaget och anpassade strategin och organisationen till de nya marknadsförutsättningarna", säger Heidi Wik, vd Tessin.

Nettoomsättningen minskade med 4 procent uppgick till 12,9 miljoner kronor (13,4) under det fjärde kvartalet och rörelseförlusten (EBITDA) fördjupades till 12 miljoner (-4,6).

Resultatet tyngdes av en engångskostnad på 5,6 miljoner kronor i kvartalet från bolagets omstrukturering, företrädesemission och nedskrivning av goodwill.

"Resultatet för fjärde kvartalet belastas av engångskostnader hänförligt till den omfattande omstruktureringen Tessin genomfört under andra halvåret av 2022. Tessin står nu redo att möta 2023 med en väsentligt lägre kostnadsstruktur med målsättningen att nå lönsamhet i slutet av året", säger Heidi Wik.

Under perioden ökade värdet av förmedlade lån med 3 procent och uppgick vid årsskiftet till 334 miljoner kronor (323).

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev