Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Delårsrapporter

Sweco sämre än väntat i Q3 – organiska tillväxt överraskade positivt

Publicerad: 27 oktober 2022, 05:49

Swecos HK på Gjörwellsgatan 22 på Kungsholmen i Stockholm.

Teknikkonsulten Sweco redovisar ett ebita-resultat på 382 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2022. Analytikerna i Infronts sammanställning av fem analytikers estimat hade räknat med 419 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

SvepetSweco

ND


Ebita-marginalen uppgick till 7,1 procent mot förväntade 8,1 procent. Nettoomsättningen uppgick till 5.372 miljoner kronor. Här hade analytikerna väntat sig 5.152 miljoner kronor. Debiteringsgraden blev 73,0 procent i kvartalet, jämfört med 73,7 procent motsvarande period året innan.

Samtidigt framhåller bolaget att det hade en stark organisk tillväxt trots den lägre rörelsevinsten. Den organiska tillväxten var 9 procent i kvartalet, vilket var den högsta nivån på tio år drivet av ett stadigt inflöde av nya projekt, ökad rekrytering och högre genomsnittliga arvoden, skriver bolaget.

Även orderboken stärktes under kvartalet drivet av hög efterfrågan inom industri-, energi- och infrastruktursegmenten och en stark utveckling för bolagets digitala tjänster. Efterfrågan på tjänster inom delar av bygg- och fastighetssegmentet fortsatte dock att vara svag.

– Marknadsläget är fortsatt skiftande. Å ena sidan är efterfrågan hög på Swecos tjänster i många av våra segment såsom energi, industri, transportinfrastruktur och miljö. Å andra sidan ser vi nu de första effekterna av avmattningen inom bygg- och fastighetssektorn till följd av den makroekonomiska utvecklingen, skriver vd Åsa Bergman i rapporten.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev