Söndag09.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Delårsrapporter

Svängigt kvartal slutade på positiva noter

Publicerad: 30 September 2014, 17:05

Årets tredje kvartal är nu över på börsen och kvartalets sista dag blev positiv historia. Samhällsbyggnadsindex FSBX steg med 1,13 procent.


Ämnen i artikeln:

FSBXStockholmsbörsen

Årets tredje kvartal är nu över på börsen och kvartalets sista dag blev positiv historia. Samhällsbyggnadsindex FSBX steg med 1,13 procent och det räckte för att lyfta index över 100 för första gången sedan 8 september. Fastighetsaktierna presterade positivt men det var framförallt tack vare Skanska, som steg med 3 procent under handelsdagen, som FSBX steg så mycket. FSBX är ett marknadsvärdesviktat index och Skanska är den enskilda aktie som väger mest i indexet.

Sett till hela kvartalet har Samhällsbyggnadsindex FSBX dock inte utvecklats fullt lika positivt som på tisdagen. Kvartalets facit blev ett fall med 2,1 procent och som diagrammet visar var det ett svängigt kvartal där index först steg med 2,8 procent för att i mitten på juli börja falla. Faktum är att sedan 17 juli har index legat under värdet vid halvårsskiftet varenda dag, med undantag för 24 juli, och som Fastighetsnytt rapporterat var förra veckan extra svängig där samhällsbyggnadsaktierna varvade starka dagar med svaga dagar.

Kvartalets vinnare bland samhällsbyggnadsaktierna är ALM Equity som stigit med hela 55,5 procent, före Victoria Park A, som steg med 10,9 procent, och NCC B som steg med 4,1 procent. Kvartalets förlorare var Kungsleden som tappade 14,6 procent av sitt värde, mycket beroende på att bolagets ägare beslutat att emittera nya aktier.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

FSBXStockholmsbörsen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.