Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Delårsrapporter

Structor växer i pandemin

Publicerad: 16 november 2020, 14:58

Structor, en konsult inom samhällsbyggnad, fortsätter att växa i det tredje kvartalet. Sett över niomånadersperioden så har såväl omsättning som antalet anställda ökat i gruppen.


Det framgår av ett pressmeddelande från Structor, som är uppbyggt av en rad mindre konsultbolag.

”Bolagen i gruppen har under 2020 växt med fler medarbetare där det funnits behov och förutsättningar. Vi hoppas och tror att den specialistkompetens vi har är efterfrågad och att vår affärsmodell och kultur är en styrka, även i ett läge då marknaden viker”, säger Monica Granberg, vd för Structor AB, i en presskommentar. 

Omsättningen under året fram till den sista september uppgår till 634 miljoner kronor, vilket är 12 procent högre än under samma period förra året. Resultatet landade på 85 miljoner kronor, efter 25 procents vinstdelning med bolagens medarbetare. Utfallet är 24 procent högre än motsvarande period 2019 och ca 9 procent högre än motsvarande period 2018. 

Läs även: Structor Projektutveckling byter vd

Bolaget har som många andra blivit tvungna att se över sina arbetsmetoder under pandemin. Granberg tror att förändringar som gjorts kan bli bestående. 

”Alla våra medarbetare har våra kunders projekt i högsta fokus och fortsätter med stort engagemang att skapa nya sätt att samarbeta under pågående pandemi. Vi är övertygande om att det kommer att påverka våra arbetssätt även framåt i tiden”, säger hon.

Läs även: Structor projekterar för nytt akutsjukhus

Structor arbetar med flera stora projekt för att ställa om till ett fossilfritt Sverige. Andra verksamheter är bostadsutveckling och infrastruktur, samt att öka säkerheten och robustheten i samhällsviktiga funktioner. 

Bolaget har under perioden bland annat fått flera nya uppdrag inom kontinuitets- och krishantering, samt klimatanpassning åt statliga myndigheter, privata aktörer och kommuner. 

 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.