Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Delårsrapporter

Starkt kvartal av JM

Publicerad: 12 februari 2014, 11:54

JM redovisar ett ökat rörelseresultat för såväl fjärde kvartalet som för helåret 2013.


Ämnen i artikeln:

JM

Rörelsevinsten för kvartalet hamnar på 541 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 364 miljoner kronor för motsvarande kvartal året innan. En stor del av förklaringen till vinstökningen ligger i att fjärde kvartalet 2012 skrev man ned sina fastigheter med 95 miljoner kronor, något man inte behövt göra nu. Kombinerat med ett förbättrat finansnetto blir resultat efter skatt sedan 179 miljoner kronor bättre än året innan, 529 miljoner kronor för kvartalet.

För helåret gör man en vinstökning om 146 miljoner kronor före skatt.

I sin kommentar skriver vd Johan Skoglund bland annat att efterfrågan på den svenska marknaden efter JM:s bostäder har utvecklats positiv och att goda förutsättningar gäller för bolagets affär. Tonen i vd-kommentaren är allmänt positiv och det i kombination med att utdelningen föreslås ökas från 6,75 kronor till 7,25 kronor per aktie har utan tvekan bidragit till att JM-aktien strax före lunch hade stigit med hela 9,2 kronor (5 procent) på börsen.

JM-koncernens balansräkning uppgick vid årsskiftet till 11,2 miljarder kronor och det egna kapitalet till 4,5 miljarder vilket motsvarar en soliditet på 40 procent.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

JM

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.