Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Delårsrapporter

Stark avslutning på en svängig månad

Publicerad: 3 november 2014, 13:12

När oktober 2014 nu kan läggas till handlingarna kan vi konstatera att det till slut blev en relativt sett bra månad på börsen.


Ämnen i artikeln:

FSBXBesqabALM EquityHemfosa Fastigheter

Fastighetsnytts eget aktieindex FSBX, som mäter den bredare samhällsbyggnadssektorn, steg förvisso endast med 1,93 procent men då ska man ha i åtanke att så sent som 16 oktober låg index på -9,43 procent sedan månads- och kvartalsskiftet.

En riktig stark andra halva på månaden med andra ord, och faktum är att endast under de två sista handelsdagarna i oktober låg index på plus jämfört med kvartalsskiftet. Av de 23 handelsdagarna i oktober steg index tolv gång och föll elva gånger. Under månadens sista dag noterades indexvärdet 102,2 vilket för övrigt är det hösta sedan 25 juli då index låg på just 102,2.

Sett till enstaka bolag så är Hemfosa det bolag som stigit mest under oktobermånad. Hemfosa-aktien steg med 8 procent i oktober och vid börsens stängning på fredagen kostade den 122 kronor vilket är nytt rekord. Närmast därefter kommer Klövern, 7,8 procent, och Kungsleden som steg med 7 procent. Samtliga tre aktier såg ut att bli bland de stora förlorarna i mitten av oktober men kom igen starkt.

De aktier som föll mest var NCC B, som föll med 9,5 procent, Besqab, som föll med 8,5 procent, och ALM Equity som föll med 7,1 procent.

Sverrir Thór

FSBX i oktober

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.