måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Delårsrapporter

Stabilt kvartal och stabila kreditförluster för Collector bank

Publicerad: 21 oktober 2022, 10:38

Collectors huvudägare Erik Selin.

Foto: Teresa Ahola

Nischbanken Collector med Balders huvudägare Erik Selin som ordförande och högst upp på ägarlistan redovisar ett rörelseresultat för det tredje kvartalet 2022 på 373 miljoner kronor. Analytikerna hade i snitt räknat med 312 miljoner kronor enligt Infronts sammanställning.

Ämnen i artikeln:

SvepetCollectorErik Selin

R

ND


Resultat efter skatt blev 283 miljoner kronor, vilket kan ställas mot förväntningar på 239 miljoner kronor.

"Vi påverkas som de flesta andra banker positivt av räntehöjningar i det korta perspektivet. Effekterna av högre räntor kan vi se i form av ökade ränteintäkter under kvartalet. Över tid är dock osäkerheten större sett till hur efterfrågan på krediter påverkas till följd av det förändrade makroekonomiska läget", skriver vd Martin Nossman i delårsrapporten.

"Vi kommer även framåt att vara fortsatt selektiva i vårt affärsflöde givet osäkerheten i omvärlden samt att vi bibehåller vårt fokus på lönsam tillväxt. Med det som grund innefattar våra förväntningar inför det fjärde kvartalet en fortsatt mer försiktig volymutveckling jämfört med det första halvåret 2022", fortsätter Collector-chefen.

Han uppger att kreditförlustprocenten utvecklas stabilt i linje med årets tidigare kvartal.

"Vi har ännu inte sett några effekter av ökad inflation och räntehöjningar inom något av våra segment men vi ställer oss ödmjuka inför den framtida utvecklingen", uppger Martin Nossman.

Totalintäkterna uppgick till 811 miljoner kronor. Enligt konsensusprognosen väntades 755 miljoner. Kärnprimärkapitalrelationen uppgick till 13,5 procent, jämfört med förväntade 13,8 procent.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev