Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Delårsrapporter

Stabilt kvartal för Wallenstam

Publicerad: 30 april 2014, 06:09

Wallenstams driftnetto för första kvartalet hamnade på 279 miljoner kronor, en ökning med 27 miljoner jämfört med fjolårets första kvartal. Ökningen förklaras i princip enbart av att driftkostnaderna var lägre vilket till stor del sannolikt beror på den milda vintern.


Ämnen i artikeln:

Wallenstam Fastigheter

Som resultat av att det lägre ränteläget påverkar räntenettot positivt ökar bolaget sin förvaltningsvinst från fastighetsverksamheten med 47 miljoner till 138 miljoner kronor. Det lägre ränteläget påverkar dock det slutgiltiga resultatet mer än vad det gör förvaltningsresultatet på grund av undervärdet i bolagets derivatportfölj och före skatt gör man en vinst på 125 miljoner vilket är en klar försämring från fjolårets 328 miljoner.

Vid kvartalsskiftet hade Wallenstam samlade tillgångar om 32,4 miljarder kronor, varav fastigheter stod för 27,9 miljarder. Det egna kapitalet var 13 miljarder och soliditeten således 40,1 procent. Bolagets fastigheter är belånade till 50 procent och den löpande verksamheten täckte kvartalets räntekostnaderna 2,5 gånger om.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Wallenstam Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.