Onsdag05.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Delårsrapporter

Stabilt kvartal av Vasakronan

Publicerad: 22 Augusti 2014, 09:39

Vasakronan redovisar ett driftnetto om 1 046 miljoner kronor för årets andra kvartal. Jämfört med motsvarande period ifjol är det en marginell minskning men samtidigt har hyresintäkterna sjunkit ännu mer och överskottsgraden därmed ökat.


Ämnen i artikeln:

Vasakronan Fastigheter

Vasakronan redovisar ett driftnetto om 1 046 miljoner kronor för årets andra kvartal. Jämfört med motsvarande period ifjol är det en marginell minskning men samtidigt har hyresintäkterna sjunkit ännu mer och överskottsgraden därmed ökat.

Man lyckas hålla de centrala administrationskostnaderna i schack och räntenettot förbättras med 29 miljoner kronor vilket gör att förvaltningsresultatet, som i Vasakronans resultaträkning heter resultat före värdeförändringar, ökar med 22 miljoner till 690 miljoner kronor för kvartalet.

Bolagets fastigheter ökar rejält i värde men på grund av att derivatinstrumentens undervärde uppgår till 682 miljoner kronor under kvartalet, jämfört med 628 miljoner i övervärde ifjol, är resultatet betydligt sämre än ifjol. Kvartalets vinst före skatt blev 1 157 miljoner kronor vilket kan jämföras med en vinst om 2 140 miljoner ifjol.

Vasakronans balansräkning krympte med drygt 400 miljoner kronor under kvartalet och uppgick vid halvårsskiftet till 95,7 miljarder kronor. Det egna kapitalet var 34,7 miljarder och soliditeten således 36,3 procent.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Vasakronan Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.