Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Delårsrapporter

Stabilt av Klövern

Publicerad: 23 april 2014, 05:28

Klövern redovisar ett driftnetto på 368 miljoner kronor för årets första kvartal, en förbättring med 47 miljoner jämfört med samma kvartal 2012. Intäkterna ökar samtidigt som kostnaderna minskar marginellt vilket översätts till en förbättrad överskottsgrad, från 59,3 procent till 62,7 procent.


Ämnen i artikeln:

Klövern Fastigheter

Klövern redovisar ett driftnetto på 368 miljoner kronor för årets första kvartal, en förbättring med 47 miljoner jämfört med samma kvartal 2012. Intäkterna ökar samtidigt som kostnaderna minskar marginellt vilket översätts till en förbättrad överskottsgrad, från 59,3 procent till 62,7 procent. Finansnettot försämras med 25 miljoner kronor då bolagets belåning har ökat och förvaltningsresultatet ökar med 21 miljoner till 163 miljoner kronor.

Liksom andra bolag som har redovisat sitt första kvartal så påverkas Klöverns kvartalsresultat av att räntorna har gått ned vilket skapar ett undervärde på räntederivaten. Orealiserad förlust på grund av värdeförändringar i räntederivaten hamnar på 156 miljoner kronor jämfört med en orealiserad vinst om 157 miljoner ifjol. En skillnad på 313 miljoner kronor som gör att resultat före skatt blir 118 miljoner, 148 miljoner kronor mindre än för första kvartalet ifjol.

Koncernens tillgångar uppgick vid kvartalsskiftet till 26,5 miljarder kronor varav det egna kapitalet var 7,3 miljarder och soliditeten därmed 27,6 procent. Fastigheternas belåningsgrad är 55 procent och räntetäckningsgraden 1,9 gånger räntekostnaderna.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Klövern Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.