Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Delårsrapporter

Stabilt av Hufvudstaden

Publicerad: 13 februari 2014, 11:44

Hufvudstadens driftnetto för fjärde kvartalet 2013 uppgick till 283,3 miljoner kronor enligt bolagets bokslut som publicerades på torsdagsförmiddagen.


Ämnen i artikeln:

Hufvudstaden

För motsvarande kvartal året innan var driftnettot 265,3 miljoner kronor vilket innebär en ökning med 6,8 procent. När man tagit hänsyn till administrationskostnader och finansnetto hamnar förvaltningsresultatet på 246,9 miljoner kronor vilket är en ökning med 23,9 miljoner kronor jämfört med fjolårets kvartal. Sett till helåret ökar förvaltningsresultatet med 98,7 miljoner kronor till 989,1 miljoner vilket föranleder en höjd utdelning till 2,75 kronor per aktie.

Före skatt gör Hufvudstaden en vinst på 1 025 miljoner för kvartalet. Den stora skillnaden beror på värdeförändringar i fastighetsbeståndet då de orealiserade värdeförändringarna i förvaltningsfastighetsbeståndet uppgår till hela 806 miljoner kronor för kvartalet. För helåret uppgår samma post till 1 358 miljoner och vinst före skatt för helåret hamnar på 2 407 miljoner kronor.

Hufvudstaden har i vanlig ordning mycket starka nyckeltal. Bolagets soliditet uppgick vid årsskiftet till 57,6 procent, räntetäckningsgraden är 8,3 gånger räntekostnaderna och belåningsgraden 20,3 procent.

Kassaflödet från den löpande verksamheten var positivt om 950,7 miljoner kronor för helåret.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Hufvudstaden

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.