Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Delårsrapporter

Stabilt av Corem

Publicerad: 18 februari 2014, 13:03

Corem Property Group redovisar ett driftöverskott på 104 miljoner kronor för fjärde kvartalet, en ökning om 5 miljoner jämfört med motsvarande kvartal ifjol.


Ämnen i artikeln:

Corem Property Group

På grund av ett aningen försämrat finansnetto ökar förvaltningsresultatet med 3 miljoner till 39 miljoner kronor. Tack vare att intressebolaget Klövern gjort ett bra resultat för kvartalet, jämfört med en förlust 2012, får man ett gott bidrag till det egna resultatet och före skatt gör Corem en vinst på 84 miljoner kronor jämfört med 34 miljoner ifjol.

Förvaltningsresultatet för perioden januari till december 2013 minskar emellertid jämfört med motsvarande period 2012, från 171 miljoner till 158 miljoner kronor, men, återigen, tack vare andelen i Klöverns resultat i kombination med en mycket gynnsam utveckling av derivatportföljens värde. Derivaten utvecklas så positivt att det väger upp mot en mindre gynnsam värdeutveckling i fastighetsportföljen, med råge. Före skatt gör man en vinst om 444 miljoner för helåret, en ökning med 239 miljoner från 2012. Mot bakgrund av det höjer Corem sin utdelning till 0,7 kronor per stamaktie och håller utdelningen för preferensaktier oförändrad på 10 kronor per aktie.

Corems balansräkning utvecklas stabilt och växer med 556 miljoner kronor till 7,7 miljoner över året samtidigit som det egna kapitalet växer till 2,4 miljarder. Soliditeten är således 31,1 procent jämfört med 29 procent ifjol. Övriga nyckeltal är i princip oförändrade.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Corem Property Group

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.