tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Delårsrapporter

Stabil rapport från Fabege

Publicerad: 18 oktober 2018, 06:12

Christian Hermelin. Foto: Fabege.

Fabege leverera ytterligare en stark kvartalsrapport i det tredje kvartalet även om den inte matchar det föregående kvartalets kioskvältare. Samtidigt varnar bolagets vd Christian Hermelin för att vi går mot sämre tider.

Ämnen i artikeln:

Fabege Fastigheter

Fabege levererar ytterligare en stark rapport i det tredje kvartalet även om den inte matchar det föregående kvartalets kioskvältare. Samtidigt varnar bolagets vd Christian Hermelin för att vi går mot sämre tider.

Förvaltningsresultatet steg 22 procent i det tredje kvartalet, jämfört med motsvarande period förra året, till 323 miljoner kronor.

I det andra kvartalet steg förvaltningsresultatet 28 procent samtidigt som bolaget kraftigt reviderade upp sina verksamhetsmål.

-Jag ser med tillförsikt fram emot kommande utmaningar och möjligheter. Även om en konjunkturavmattning kommer allt närmare så fortsätter Stockholm att växa. Det ger oss förutsättningar att fortsätta vår tillväxt, skriver Christian Hermelin i vd-ordet.

Orealiserade värden på fastigheter ökade med 847 miljoner kronor i det tredje kvartalet att jämföra med ökningen med 2,5 miljarder kronor under motsvarande period förra året och 2,6 miljarder i det andra kvartalet.

Kvartalsrapporten får ett svalt mottagande av aktiemarknaden, som handlar ner den 1,4 procent samtidigt som börsen som helhet stiger 0,5 procent.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev