torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Delårsrapporter

SLP: Fortsatt utrymme för tillväxt

Publicerad: 14 juli 2022, 09:30

Foto: SLP

Bolaget meddelar i sin rapport att det i den nuvarande marknadssituationen finns goda möjligheter att stärka bolagets position och dess relationer med viktiga intressenter.

Ämnen i artikeln:

SLP

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

ND


– Vi följer naturligtvis utvecklingen på de finansiella marknaderna och i detta sammanhang konstaterar jag att SLP:s finansiella situation är stark, kommenterar bolagets vd Peter Strand.

Kombinationen av enbart säkerställd bankfinansiering med en belåningsgrad om 45 procent och en attraktiv fastighetsportfölj med KPI-indexerade hyresavtal genererar enligt honom stabila kassaflöden som skapar utrymme för fortsatt hållbar tillväxt.

– Logistik och logistikfastigheter är avgörande för en stark och växande ekonomi. Den osäkerhet som för tillfället finns i olika delar av ekonomin medför att SLP måste ha beredskap för flera olika scenarier. 

Omförhandling har skett av cirka 700 miljoner kronor av befintlig låneportfölj till så kallade gröna lån.

Januari-juni 2022

• Hyresintäkterna ökade med 66 procent och uppgick till 200 miljoner kronor, förvaltningsresultatet ökade med 74 procent och uppgick till 110 miljoner (63), nettouthyrningen uppgick till 4,9 miljoner (11,1),
• Sju fastigheter och ett markområde har förvärvats och tillträtts med en total uthyrningsbar yta om cirka 63 200 kvadratmeter till ett fastighetsvärde om 567 miljoner kronor. 

• Förvärv av pågående nyproduktionsprojekt om cirka 5 900 kvadratmeter i Halmstad med planerat tillträde 30 september.
• Försäljning av handelsfastighet i Malmö med ett överenskommet fastighetsvärde om ca 144 mkr, vilket är drygt 20 procent över den senaste externa marknads­värderingen.

 

 

 

 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev