Söndag09.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Delårsrapporter

Skyfall, brand och inbrott påverkar resultatet

Publicerad: 6 November 2014, 15:29

Hufvudstaden redovisar ett driftnetto på 285,1 miljoner kronor för årets tredje kvartal. Det är en minskning med 8,6 miljoner jämfört med motsvarande kvartal, trots att hyresintäkterna har ökat. Därmed minskar överskottsgraden, ganska rejält med Hufvudstaden-mått mätt, från 74,9 till 72,2 procent.


Ämnen i artikeln:

Hufvudstaden

När driftnettot sjunker trots ökade intäkter innebär det per definition att kostnaderna har ökat. Kikar man på de specificerade kostnaderna visar det sig att drift- och administrationskostnaderna har stigit och enligt delårsrapporten är det på grund av ”försäkringsskador avseende skyfall, brand och inbrott, utökad bevakning samt personalkostnader av engångskaraktär.” Samtliga kostnader som har lyft driftkostnaderna verkar vara av engångskaraktär så man kan vänta sig att Hufvudstadens överskottsgrad ligger på liknande nivåer som tidigare redan nästa kvartal. Kvartalets förvaltningsresultat hamnar på 243,2 miljoner kronor vilket kan jämföras med fjolårets 258,2 miljoner.

Före skatt gör man en vinst om 266,4 miljoner kronor, jämfört med 297,6 miljoner ifjol.

Hufvudstadens balansräkning kräver egentligen större analys, bolaget är det i särklass mest solida och samtliga nyckeltal tyder på ett mycket välmående bolag.

Rapporten i sin helhet hittar du här. 

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Hufvudstaden

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.