Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Delårsrapporter

Sämre kvartal av SveaReal

Publicerad: 9 september 2014, 12:50

SveaReal redovisar ett driftnetto om 118 miljoner kronor för årets andra kvartal. Det är 16 miljoner kronor mindre än under samma period ifjol och förklaras dels av att hyresintäkterna sjunkit då bolaget sålt en del av sitt bestånd, dels av att vakansen ökat.

Ämnen i artikeln:

Sveareal

Lönsamhetsmåttet överskottsgrad har sjunkit med 2,9 procentenheter till 71,5 procent. Förvaltningsresultatet hamnar på 28 miljoner kronor för kvartalet, 8 miljoner mindre än ifjol, och det beror på att finansnettot förbättrats med 10 miljoner kronor.

Värdeförändringar på fastigheter var negativa med 205 miljoner kronor under kvartalet beroende på nedskrivningar av fastigheter i Kista och Borås, och värdeförändringar derivat var negativa om 41 miljoner. Tillsammans gör det att resultat före skatt var negativt med 218 miljoner kronor.

SveaReals nyckeltal ligger i nivå med vad de har gjort men har dock försvagats en aning. Soliditeten är 29 procent och belåningsgraden 63,5 procent. Inga oroväckande tal men de utvecklas dock åt fel håll.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev