Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Delårsrapporter

Prime Living växlar spår

Publicerad: 19 februari 2020, 14:54

Lars Wikström, vd på Prime Living, säger att bolaget nu ska sluta med import från Kina.

Foto: Mostphotos / Prime Living

Prime Living slutar importera byggmoduler från Kina. Bolaget överväger även möjligheten att producera bostäder åt företagskunder då dessa har större betalningsförmåga än studenter.


Ämnen i artikeln:

KinaPrime Living

Beslutet att upphöra med konceptet att importera billiga byggmoduler från Kina är ett led i en delvis reviderad affärsplan.

– Genom att bygga med lokala leverantörer och resurser kommer vi att få bättre kontroll över utförande och kostnader. En översyn av projektportföljen ska också göras för att om möjligt realisera större värden i vår projektportfölj på sikt, säger Prime Livings vd Lars Wikström i ett pressmeddelande.

Prime Living siktar på att fortsätta bygga små bostäder för uthyrning, men ska nu undersöka möjligheten att bredda inriktningen till att även omfatta andra ändamål, såsom företagsbostäder. 

Fördelen med det segmentet är enligt bolaget att hyresnivåerna, och kundernas betalningsförmåga, är högre.

Bolaget undersöker också om det går att öka byggytan och bygga fler bostäder inom ramen för gällande detaljplan.

Har avvärjt konkurshot

Prime Living har även publicerat ett bokslut, som visar på kraftigt minskade förluster. 

Intäkterna minskade till 44 miljoner kronor 2019 från 57 miljoner föregående år. Bolaget redovisar en rörelseförlust om 97 miljoner kronor (-599). 

Bolaget har under året lyckats avvärja ett överhängande konkurshot. Det innebär dock inte att det kommer bli en dans på rosor framöver.

– Dessvärre är utmaningarna för Prime Living på intet sätt slut i och med rekapitaliseringen. Vi måste alltjämnt lösa finansieringen för att kunna uppföra de 800 student- bostäder som återstår i Spångaprojektet. Samtidigt har vi två pågående tvister. 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

KinaPrime Living

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.