Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Delårsrapporter

Pandox redovisar starkt Q3: "Hotellefterfrågan är tillbaka"

Publicerad: 27 oktober 2022, 07:55

Foto: Mattias de Frumerie

Hotellfastighetsbolaget Pandox intäkter från förvaltning ökade under tredje kvartalet till 967 miljoner kronor (652). I det resultatet ingår statliga pandemistöd om 48 miljoner.

Ämnen i artikeln:

SvepetLiia NõuPandoxHotell

ND

R

Redaktionen


Driftnetto Fastighetsförvaltning uppgick till 866 (553) miljoner kronor. Ökningen för jämförbara enheter var 45 procent justerat för valutakurseffekter.

Driftnetto Operatörsverksamhet uppgick till 193 (22) miljoner kronor. Cash earnings uppgick till 720 (270) miljoner kronor, motsvarande 3,90 (1,45) kronor per aktie.

Periodens resultat uppgick till 1 687 (321) miljoner kronor, motsvarande 9,16 (1,73) kronor per aktie.

Läs mer: Pandox vd siktar på europeisk expansion mitt i krisen: ”Konjunkturen en liten vindpust”

"Hotellmarknaden har nu återgått till ett mer eller mindre normalt säsongsmönster och en normal affärsmix." skriver Pandox vd Liia Nõu i ett pressmeddelande.

I en intervju med Nyhetsbyrån Direkt beskriver hon det tredje kvartalet som starkt och det första på länge som inte har några covidrestriktioner:

– Revpar (genomsnittlig intäkt per tillgängligt rum) är på eller över 2019 års nivå även om beläggningen är något under och det fortfarande fattas visst internationellt resande, säger hon.

Inför det fjärde kvartalet syns ett starkt affärsresande, även om det tar lite tid innan de allra största eventen planeras in.

Än så länge ser Pandox inte att det uppdämda behovet att resa efter pandemin har avtagit.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev