lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Delårsrapporter

Ökat förvaltningsresultat för Klarabo

Publicerad: 15 februari 2023, 07:39

Klarabos vd Andreas Morfiadakis.

Foto: Madelene Engh

Klarabos förvaltningsresultat ökade med 12 procent under perioden oktober till december till 25,4 miljoner kronor jämfört med motsvarande kvartal föregående år. Det framgår av delårsrapporten.

Ämnen i artikeln:

SvepetKlaraBo

R


Intäkterna ökade 21 procent till 139 miljoner och driftnettot steg 20 procent till 75 miljoner.

Värdeförändringar för förvaltningsfastigheter uppgick till minus 147,7 miljoner kronor (303,7) och för derivat till 9,5 miljoner kronor (4,4). Kvartalets resultat uppgår till -96,2 miljoner kronor (251,7), motsvarande -0,73 kr per aktie (2,19). Belåningsgraden uppgår per 31 december till 49,7 procent, med endast bankbelåning.

”Jag belyste redan under Q2 och Q3 att marknadsvärdena sannolikt skulle behöva justeras med anledning av kraftigt stigande räntor och avsaknaden av transaktioner som påvisar att värdena är intakta. Under kvartalet visade externa värderingar att värdet på fastigheter har kommit ned som en följd av att avkastningskraven ökat med i snitt cirka 25 baspunkter”, säger Andreas Morfiadakis i vd-ordet och fortsätter:

”I vår känslighetsanalys motsvarar en ökning i denna storlek drygt 510 miljoner kronor, eller cirka 5 procent av värdet från tredje kvartalet, i värdetapp allt annat lika. Det är dock här vi ser potentialen i Klarabos affärsmodell som tack vare värdeskapande åtgärder samt att inflationen inte ökat mer, begränsade vår värdenedgång till 148 miljoner kronor under kvartalet. Det är således viktigt att vi fortsätter utveckla beståndet genom förädling och förtätning i linje med vår strategi”.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev