söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Delårsrapporter

Ökat bruttoresultat för Hufvudstaden: "Ser fortsatt intresse för våra kontorslokaler"

Publicerad: 11 maj 2023, 10:55

Foto: Mattias de Frumerie

Hufvudstaden rapporterar ett ökat bruttoresultat i det första kvartalet och vd Anders Nygren ser ett fortsatt intresse för bolagets centrala kontorslokaler.

Ämnen i artikeln:

HufvudstadenAnders Nygren

JB


"Vi inleder året med ett starkt bruttoresultat från fastighetsförvaltningen som ökar med 15 procent. Det känns positivt då vi har flera stora utvecklingsprojekt igång samtidigt som vi befinner oss i tider med stigande räntor och osäkerhet i omvärlden", skriver Anders Nygren i vd ordet.

Hufvudstadens nettoomsättning ökade 11 procent under det första kvartalet, från det första kvartalet 2022, till 715 miljoner kronor. Samtidigt steg bruttoresultatet 14 procent till 344 miljoner kronor. Fastighetsförvaltningens bruttoresultatet ökade 15 procent, till 331 miljoner kronor.

”Vi ser ett fortsatt intresse för våra kontorslokaler i Stockholms och Göteborgs bästa citylägen. Fler kunder är tydliga med att de söker ett riktigt attraktivt kontor i centralt läge med närliggande service, handel och kultur. Faktorer som blivit ännu viktigare efter pandemin för att locka kontorsmedarbetare att välja kontoret framför distansarbete”, skriver Anders Nygren.

Vidare redovisar bolaget orealiserade värdeförändringarna på fastigheter om -906 miljoner kronor. Den orealiserade värdeförändringen beror främst på stigande avkastningskrav, där det genomsnittliga direktavkastningskravet har ökat med 4 punkter jämfört med det fjärde kvartalet i fjol.

Hufvudstaden 1 kv i korthet

(Jämförelse motsvarande kvartal föregående år)

Nettoomsättning: 715 Mkr (644)
Bruttoresultat: 344 Mkr (303)
Värdeförändringar fastigheter: -906 Mkr (207)
Resultat efter skatt: -499 Mkr (380)

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev