Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Delårsrapporter

Offentliga hus har siktet inställt på börsen

Publicerad: 20 februari 2020, 13:37

Offentliga Hus nya vd Fredrik Brodin berättar att bolaget vill till börsen

Foto: Offentliga Hus

Offentliga Hus levererar rekordsiffror på torsdagen och meddelar samtidigt att ägarna vill börsnotera bolaget för att ge satsningen på samhällsfastigheter en extra skjuts.


Ämnen i artikeln:

FastatorOffentliga HusFredrik Brodin

Offentliga Hus ägs i lika delar av Fastator och Offentliga Nordic Property Holding SARL.

– Våra huvudägare har högt ställda ambitioner för bolaget och dess långsiktiga tillväxt. Som ett viktigt steg på denna resa har styrelsen beslutat att undersöka möjligheterna för en notering av bolagets aktier på Nasdaq First North Premier Growth Market med en målsättning att vid en senare tidpunkt genomföra ett listbyte till Nasdaq Stockholm, säger bolagets vd Fredrik Brodin i bokslutskommunikén.

– Mitt mandat som vd för bolaget är således att, tillsammans med den nya ledningsgruppen, förbereda bolaget för en möjlig börsnotering under 2020.

Offentliga Hus hyresintäkter och förvaltningsresultat steg med cirka 55 procent vardera under 2019 till 320 respektive 175 miljoner kronor.

– Som nytillträdd vd för Offentliga Hus är det tillfredställande att kunna rapportera att 2019 blev bolagets bästa år sedan det grundades 2011, säger Fredrik Brodin.

Fastighetsportföljen har under året ökat med cirka 3,3 miljarder kronor till knappt 7,3 miljarder kronor, motsvarande en ökning om cirka 85 procent från föregående år. Mer än hälften – cirka 2,4 miljarder kronor – tillträddes under det fjärde kvartalet. 

Substansvärdet (EPRA NAV) har under samma period ökat med 47 procent 2 420 miljoner kronor.

Offentliga Hus har enligt rapporten 217 samhällsfastigheter på 137 orter runtom i Sverige. Beståndet innefattar allt från skolor och vårdboenden till bibliotek, polishus och vägstationer.

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.