Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Delårsrapporter

Odd Molly vänder till vinst

Publicerad: 7 maj 2021, 07:37

Nykomlingen på Fastighetsmarknaden klädbolaget Odd Molly vänder till vinst i det första kvartalet mycket med stöd av den modeverksamhet som är på väg bort.


Ämnen i artikeln:

Odd Molly

Rörelseresultatet landade på 3,0 miljoner kronor jämfört med fjolårets rörelseförlust på 5,9 miljoner. Efter värdeförändringar av förvaltningsfastigheter landade vinsten på 6,1 miljoner. 

Intäkterna ökade med 9 procent till 73 MSEK (67), varav modeverksamheten stod för 57 miljoner och fastighetsverksamheten för 16 miljoner. 

Läs även: Stor intervju med Odd Mollys ordförande om ambitionerna inom fastigheter: ”Den första miljarden är svårast” 

Bolaget skriver att upphämtningen inom modeverksamheten fortsatte tack vare kostnadsbesparingar och en positiv utveckling i den egna webbshopen. Bruttomarginalen för modeverksamheten ökade i kvartalet till 59,7 procent (52,3) 

Modeverksamheterna kommer att säljas under det andra kvartalet och bli den nya koncernen Nordic Fashion Tech Group. Odd Molly kommer att få betalt i aktier i Nordic Fashion Tech Group vilka sedan avses delas ut till Odd Mollys aktieägare under det tredje kvartalet 2021.

Björn Rundström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

bjorn.rundstrom@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Odd Molly

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.