Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Delårsrapporter

Ny bottennotering för Oscar Properties

Publicerad: 20 februari 2020, 14:58

Oscar Engelbert försöker hålla humöret uppe trots utebliven försäljning

Foto: Oscar Properties

Oscar Properties sålde inte en enda bostad i det fjärde kvartalet, och även bokningarna lyste med sin frånvaro. Därmed utraderades det tidigare bottenrekordet, som noterades i det föregående kvartalet.


Ämnen i artikeln:

Oscar EngelbertOscar Properties

I det tredje kvartalet sålde bolaget 8 bostäder såldes medan 1 bokades. Försäljningen toppade i det fjärde kvartalet 2015 då hugade spekulanter köpte 244 bostäder. 

Även antalet produktionsstarter uppgick till noll i det fjärde kvartalet. Bolagets vd Oscar Engelbert försöker dock se positivt på tillvaron trots det usla utfallet: 

– Vi ser en vändning i marknaden där efterfrågan på bostäder börja komma igång igen efter några magra år. Ett ytterligare tecken till att bostadsmarknaden har återhämtat sig är att vid vår senaste värdering av marknaden i Norra Djurgårdsstaden så var värdena tillbaka på 2017 års nivåer och ett rekordlågt utbud. Denna information fick oss att återföra projektet Unité till att åter bli ett BRF projekt, skriver han i bokslutskommunikén. 

Han noterar även att bolaget tagit in pengar från ägarna, och amorterat 700 miljoner kronor under året. 

– Jag tycker att vi tagit stora steg i rätt riktning för att anpassa bolaget till den rådande omvärldssituationen och ser med stor förhoppning fram emot 2020 där vi ser nya möjligheter.

Vill återta Gasklockan

Bolaget redovisar ett rörelseresultatet på 62 miljoner kronor i det fjärde kvartalet, att jämföra med förlusten på –256 miljoner kronor under motsvarande period året innan. Nettoomsättningen minskade samtidigt till 202 miljoner kronor från 257 miljoner.

Oscar Engelbert uttrycker även förhoppningar om att kunna återta projektet Gasklockan trots att Stockholms stad hävt avtalet efter utebliven betalning. Enligt Oscar Properties version berodde detta på att staden inte sanerat marken enligt gällande avtal.

– Kontakt har tagits med Stockholm stad och vårt mål är fortfarande att med partner tillträda marken och starta byggnationen så snart förutsättningarna för tillträde i enlighet med avtalet är uppfyllda av staden, skriver Engelbert i rapporten.

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.