fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Delårsrapporter

Nordr ökar försäljningen från låga nivåer i andra kvartalet

Publicerad: 4 juli 2023, 06:34

Nordr sålde 88 bostäder i Sverige under det andra kvartalet, en ökning från första kvartalets 27 sålda enheter. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetNordr

R

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se


– Vi har lyckats väl på en krävande marknad. Särskilt glädjande är att vi hittat dragläge i flera projekt där vi också ser att det finns ett underliggande intresse för att göra affär, säger Biljana Pehrsson, vd för Nordr Sverige och fortsätter.

Totalt sålde Nordr 222 bostäder till ett värde av 1,2 miljarder norska kronor under årets andra kvartal.

I projektet Teaterkatten i centrala Lund såldes enligt Nordr 74 bostäder redan innan den allmänna försäljningen öppnats och även i Stockholm ska försäljningstakten växlats upp i projekten i Veddestaden och på Solnavägen samtidigt som det är slutsålt i Bromma.

–Vi ser att det finns fortsatt efterfrågan på kvalitativa bostäder i bra lägen. Även om inflation och stigande räntor självklar skapar oro på marknaden märker vi att det finns en stabil underliggande efterfrågan. Sverige har en årlig befolkningsökning om 60 000,människor gifter sig, skiljer sig, får barn och så vidare göratt det behövs fler bostäder i storstäderna, säger Biljana Pehrsson.

Nordr hade 2 730 bostäder i produktion vid kvartalets slut, mot 2 905 vid utgången av årets första kvartal. 149 bostäder byggstartades under det andra kvartalet och säljgraden för bostäder i produktion uppgick till 76 procent.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev