lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Delårsrapporter

Negativt förvaltningsresultat för Svenska Nyttobostäder

Publicerad: 9 maj 2023, 06:28

Fredrik Arpe, tf vd Svenska Nyttobostäder.

Foto: Pressfoto

Svenska Nyttobostäder redovisar hyresintäkter om 59 miljoner kronor för det första kvartalet 2023 (53). Förvaltningsresultatet var -22 miljoner kronor (11).

Ämnen i artikeln:

SvepetSvenska Nyttobostäder

ND


Driftnettot uppgick till 42 miljoner kronor (35).

Värdeförändringar på bolagets förvaltningsobjekt uppgick till -158 miljoner kronor i kvartalet, jämfört med 272 miljoner kronor ett år tidigare.

"Vi arbetar nu mer aktivt med våra egna innehav, och en del av detta arbete innebär att vi i något eller några fall kommer att styra om projekt till ägarmarknaden och upplåta delar av lägenhetsbeståndet som bostadsrätter i stället för att behålla dem i egen förvaltning när det är mer fördelaktigt. Först ut är projektet Lignum vid Telefonplan i Stockholm med 204 lägenheter med tillträde i september/oktober", skriver bolaget i rapporten.

"Sammantaget innebär detta att vi har vidtagit och kommer att vidta åtgärder som avsevärt förbättrar vår finansiella ställning. Vi förblir dock ödmjuka inför den fortsatta utvecklingen på ränte- och fastighetsmarknaden och arbetar aktivt för att ytterligare stärka vår finansiella beredskap genom att utvärdera alternativa möjligheter för vårt fastighetsinnehav", skriver bolagets tillförordnade vd Fredrik Arpe.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev