Söndag12.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Delårsrapporter

Minskat rörelseresultat

Publicerad: 8 November 2012, 09:12

Vasakronan redovisar ett rörelseresultat om 1 087 miljoner kronor för årets tredje kvartal. Jämfört med motsvarande kvartal ifjol är det en marginell försämring.


Ämnen i artikeln:

Vasakronan Fastigheter

Vasakronan redovisar ett rörelseresultat om 1 087 miljoner kronor för årets tredje kvartal. Jämfört med motsvarande kvartal ifjol är det en marginell försämring.

Försämringen förklaras huvudsakligen av att hyresintäkterna minskat. Samtidigt har de positiva effekterna från orealiserade värdeförändringar i fastighetsbeståndet minskat och de negativa effekterna från orealiserade värdeförändringar av finansiella instrument likaså. Då har man tjänat 60 miljoner kronor på avyttring av fastigheter, jämfört med en förlust om 17 miljoner året innan. Sammantaget gör det hela att bolaget gör en vinst på 383 miljoner kronor före skatt jämfört med 316 miljoner kronor under tredje kvartalet ifjol.

Bolagets samlade tillgångar uppgick vid kvartalsskiftet till 89,3 miljarder kronor, en ökning med 234 miljoner sedan halvårsskiftet och det egna kapitalet ökade med 290 miljoner till 31,5 miljarder.

Sverrir Thór

Källa: Pressmeddelande från Vasakronan

Ämnen i artikeln:

Vasakronan Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.