onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Delårsrapporter

Minskat förvaltningsresultat för Humlegården – stabil efterfrågan på kontor

Publicerad: 17 maj 2023, 06:37

Anneli Jansson, vd Humlegården.

Foto: Nicklas Thegerström

Humlegården Fastigheter minskade sitt förvaltningsresultat i det första kvartalet, jämfört med ett år tidigare. Det framgår av delårsrapporten där bolaget lyfter fram en fortsatt positiv nettouthyrning och förbättrad uthyrningsgrad.

Ämnen i artikeln:

Humlegården FastigheterAnneli Jansson

Johan Bahlenberg

johan.bahlenberg@bbm.bonnier.se


– Vi noterar en fortsatt positiv nettouthyrning och högre uthyrningsgrad under det första kvartalet. Vår förmåga att guida kunderna till lösningar som möter deras ökade krav på funktionalitet och hållbarhet är avgörande för vår framgång. Genom finansiell styrka, attraktiva fastigheter och stark kundbas har vi skapat en stabil position, säger vd Anneli Jansson.

Läs mer: Hufvudstadens vd: "Låg belåning styrka när det är oroligt"

Humlegårdens hyresintäkter ökade 7 procent under det första kvartalet, jämfört med motsvarande period 2022, till 465 miljoner kronor. I jämförbart bestånd ökade hyresintäkterna 8 procent.

Driftsöverskottet steg 5 procent medan förvaltningsresultatet minskade 6 procent, till 239 miljoner kronor.

Bolaget skriver att det råder en stabil efterfrågan på kontor av hög kvalitet i bra lägen och flera omförhandlingar har ägt rum under det första kvartalet. Uthyrningsgraden ökar ökat till 93 procent, från 91 procent ett år tidigare.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev