onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Delårsrapporter

Lägre hyresintäkter och förvaltningsresultat för John Mattson

Publicerad: 17 augusti 2023, 07:18

Per Nilsson, vd John Mattson.

Foto: Mårten Arvidsson, Pressfoto

John Mattsson redovisar ett ökat driftöverskott i det andra kvartalet, men ett lägre förvaltningsresultat. Det framgår av delårsrapporten.

Ämnen i artikeln:

SvepetJohn Mattson

Nyhetsbyrån Direkt

redaktionen@fastighetsnytt.se


– Det är glädjande att det kostnadsbesparingsprogram som vi inledde hösten 2022 har resulterat i ett förbättrat driftöverskott. Vi levererar ett starkt resultat där driftöverskottet och EBITDA, justerat för ett mindre fastighetsbestånd efter genomförda försäljningar, ökade med hela 11 respektive 17 procent, säger vd Per Nilsson.

Under kvartalet har John Mattson arbetat aktivt med räntesäkringar för att stärka beredskapen för fortsatt höga räntenivåer och i juni sålde de en fastighet för att ytterligare motverka effekterna av stigande räntor.

– Vid behov utesluter vi inte ytterligare försäljningar. Vi har fortsatt ett stort fokus på att effektivisera verksamheten och ser en stor potential för energibesparingar i vårt fastighetsbestånd", säger Per Nilsson.

Läs mer: Här är dolda hyreschocken – kraftigt höjda nyproduktionshyror i Stockholm

Fastighetsbolaget John Mattson redovisar hyresintäkter på 156 miljoner kronor för det andra kvartalet 2023, en minskning med nära 2 procent jämfört med motsvarande period ifjol.

Driftöverskottet ökade 3 procent till 112 miljoner kronor och förvaltningsresultatet uppgick till 28,8 miljoner kronor (51,8).

Värdeförändringarna på fastigheter uppgick till -63,0 miljoner kronor (9,0) medan värdeförändringar för räntederivat uppgick till 47,7 miljoner kronor (106).

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev