söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Delårsrapporter

Lägre förvaltningsresultat för Platzer

Publicerad: 19 april 2023, 06:24

Platzers vd P-G Persson, som slutar i augusti.

Foto: Pressfoto

Fastighetsbolaget Platzers hyresintäkter uppgick till 350 miljoner kronor i det första kvartalet 2023 (311). Driftöverskottet blev 266 miljoner kronor mot 234 miljoner kronor i jämförelsekvartalet.

Ämnen i artikeln:

SvepetPlatzer FastigheterP-G Persson

ND


Förvaltningsresultatet uppgick till 161 miljoner. Här var motsvarande siffra i fjol 173 miljoner kronor.

Värdeförändringarna på förvaltningsfastigheter uppgick till 0 miljoner kronor (937), medan omvärderingar av finansiella instrument och finansieringsavtal påverkade resultatet med -87 mkr (343).

Efter skatt blev resultatet 78 miljoner kronor (1.382) med ett resultat per aktie om 0:65 kronor (11:53).

Avslutade projekt i kombination med indexökningen för 2023 innebar att Platzers driftsöverskott ökade med 32 miljoner kronor under första kvartalet jämfört med samma period föregående år.

"Tyvärr räcker inte ökningen till för att kompensera för det ökade finansnettot som under perioden var -97 miljoner kronor, en försämring med 44 miljoner kronor jämfört med motsvarande period 2022", skriver vd P-G Persson, i rapporten.

P-G Persson skriver vidare att fastighetsbranschen, investerare och Riksbanken letar efter tecken i inflationssiffrorna som tyder på att inflationen är på väg att vända neråt, så att Riksbanken kan sluta höja styrräntan.

"Läget nu liknar finanskrisen 2008/2009, då jag också var vd. Efter de tuffa åren kom vi ut starkare och kunde utnyttja läget till att växa verksamheten till det bolag Platzer är idag. Under den tid jag har kvar i bolaget vill jag bidra med att vägleda Platzer i en miljö med högre inflation genom att ta vara på och utnyttja de möjligheter vi kan skapa", skriver han.

P-G Persson lämnar som vd den 14 augusti. Tillträdande vd Johanna Hult Rentsch tar då över.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev