Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Delårsrapporter

Kungsledens resultat det bästa på tio år

Publicerad: 12 februari 2020, 16:12

Kungsledens vd Biljana Pehrsson ser positivt på 2020

Foto: Kungsleden

Kungsleden förvaltningsresultat var det bästa på 10 år. Det framgår av bokslutsrapporten.


Ämnen i artikeln:

Kungsleden FastigheterBiljana Pehrsson

Förvaltningsresultatet ökade till 1 185 miljoner kronor 2019, upp 5,4 procent från 1 124 miljoner året innan. Ökningen förklaras av högre hyresintäkter och driftnetton i jämförbart bestånd samt ett förbättrat finansnetto.

– Förvaltningsresultatet ökade till 1 185 miljoner kronor, vilket är det högsta resultatet på 10 år. Hyresintäkterna respektive driftnetto i jämförbart bestånd ökade med 5,3 respektive 6,1 procent tack vare nyuthyrningar och omförhandlingar, kommenterar Kungsledens vd Biljana Pehrsson.

Hon framhåller även att nettouthyrningen fortsatte att vara positiv. Den uppgick till 37 miljoner i det fjärde kvartalet (58), och till 58 miljoner (86) för helåret.

Pehrsson noterar att 2019 blev ett bra år trots osäkerheter kopplade till Brexit och handelskriget mellan USA och Kina. Hon tror att den positiva utvecklingen kan hålla i sig.

– Nu går vi in i 2020. Våra huvudmarknader Stockholm, Göteborg, Malmö och Västerås har en god tillväxt och en fortsatt god efterfrågan på både hyres- och transaktionsmarknaden. Lägg därtill vår klusterstrategi, vårt attraktiva kunderbjudande, en spännande projektpipeline och engagerade medarbetare. Jag ser fram emot 2020 med tillförsikt, säger Pehrsson.

Styrelsen föreslår en höjning av utdelningen till 2,60 kronor per aktie (2,40) vilket motsvarar en ökning med 8 procent.

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.