Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Delårsrapporter

Kraftigt ökad kvartalsvinst för Castellum

Publicerad: 16 oktober 2012, 12:17

Castellum lyckades under det tredje kvartalet höja sina intäkter med 30 miljoner jämfört med förra året och med undantag för underhåll och fastighetsadministration hålla sina kostnader någorlunda i schack.


Ämnen i artikeln:

Castellum

Det föranleder att förvaltningsresultat för det tredje kvartalet ökade med 13 miljoner kronor jämfört med 2001 års tredje kvartal och hamnade på 347 miljoner.

Tar man sedan med i beräkningen att de orealiserade förlusterna på grund av värdeförändringar i räntederivat minskade med 240 miljoner jämfört med fjolåret har vi fått förklaringen till att bolagets resultat före skatt förbättrades med 233 miljoner kronor jämfört med tredje kvartalet ifjol och hamnade på 183 miljoner kronor. Efter skatt gjorde man en vinst på 134 miljone, 0,82 kronor per aktie.

Kvartalets kassaflöde var negativt med 45 miljoner kronor medan de samlade tillgångarna ökade med 784 miljoner kronor till 35,7 miljarder kronor och det egna kapitalet ökade med 128 miljoner till 11,3 miljarder. Soliditeten sjönk således marginellt men avrundat till heltal hamnar den på fortfarande på 32 procent.

Sverrir Thór

Källa: Kvartalsrapport från Castellum

Ämnen i artikeln:

Castellum

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.