Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Delårsrapporter

Klövern ökar vinsten

Publicerad: 17 april 2013, 05:41

Klövern redovisar ett förvaltningsresultat om 142 miljoner kronor för första kvartalet vilket jämfört med motsvarande kvartal 2012 är en ökning med 44 miljoner kronor. Ökningen förklaras huvudsakligen av ett ökat förvaltningsresultat och där bidrar det under fjolåret förvärvade bolaget Dagon med en del då endast en månad av Dagons resultat för första kvartalet 2012 inkluderades i Klöverns resultat för samma kvartal.


Ämnen i artikeln:

Klövern Fastigheter

När man tagit hänsyn till värdeförändringar i fastigheter, derivat och finansiella tillgångar samt den enligt redovisningsstandarden IFRS obligatoriska nedskrivningen av goodwill hamnar resultat före skatt på 266 miljoner kronor nu jämfört med 242 miljoner i fjol. Jämför man nettot av värdeförändringar med fjolårets första kvartal så redovisar bolaget nu ett netto om 124 miljoner jämfört med 144 miljoner ifjol vilket dels förklaras av nedskrivningen av goodwill, 12 miljoner kronor, samt det faktum att värdeförändringar i fastighetsbeståndet nu var negativa om 56 miljoner kronor medan de var positiva med 53 miljoner ifjol. Vinst efter skatt är 200 miljoner kronor för kvartalet, en ökning med 25 miljoner sedan ifjol.

Klöverns tillgångar har växt med 1,7 miljarder kronor till 23,6 miljarder sedan slutet på första kvartalet 2012 men krympt med 209 miljoner kronor sedan årsskiftet. Samtidigt har det egna kapitalet ökat med 1,1 miljarder respektive 331 miljoner till 7 miljarder kronor. Soliditeten är 29,8 procent och har ökat sedan årsskiftet då den låg på 28,1 procent. Belåningsgraden sett till fastigheter ligger på 56 procent och räntetäckningsgraden på 1,9 gånger.

Periodens kassaflöde var negativt om 261 miljonor kronor.

Sverrir Thór

Källa: Klöverns bokslutskommuniké

Ämnen i artikeln:

Klövern Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.