lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Delårsrapporter

K-fastigheter tror att hyresrätt blir mer attraktiv i sämre tider

Publicerad: 16 februari 2023, 08:50

K-fastigheters vd Jacob Karlsson.

K-fastigheter redovisar ett ett förvaltningsresultat på 27 miljoner kronor i det fjärde kvartalet, upp 1 procent från ett år tidigare. Vd Jacob Karlsson tror att hyresrätten blir mer attraktiv i sämre tider.

Ämnen i artikeln:

SvepetK-FastigheterJacob KarlssonHyresrätter

JB


K-Fastigheters hyresintäkter uppgick till 109 miljoner kronor i det fjärde kvartalet, upp 45 procent från ett år tidigare. Samtidigt redovisas värdeförändringar för förvaltningsfastigheter på 86 miljoner kronor under kvartalet.

Vd Jacob Karlsson skriver i vd-ordet att han har en stark tilltro till hyresrätten som boendeform och är övertygad om att hyresfastigheter är en klok långsiktig investering som kan skapa starka och stabila kassaflöden.

– I sämre tider tenderar hyresrätten att bli en attraktivare boendeform än det ägda boendet. Våra nyproduktioner konkurrerar i mångt och mycket med bostadsrätter. Givet ränteutvecklingen för såväl privatpersoner som bostadsrättsföreningar torde hyresrätten stärka sin konkurrenskraft, något som gagnar ett företag som K-Fastigheter som har en stor andel nyare fastigheter och som färdigställer och byggstartar hyresrätter i hög takt, skriver han.

Han har vidare en förhoppning om att det minskade byggandet kan leda till kortare plan- och bygglovsprocesser hos kommunerna när trycket på dem lättar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev