Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag26.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Delårsrapporter

JM ökar vinsten

Publicerad: 28 Oktober 2014, 12:42

JM-koncernen redovisar ett bruttoresultat på 545 miljoner kronor för årets tredje kvartal och en bruttomarginal på 18 procent.


Ämnen i artikeln:

JM

Det är en ökning med 49 miljoner kronor men en minskning med cirka 1 procentenhet jämfört med samma kvartal ifjol. Den procentuella minskningen beror på att kostnaderna har ökat snabbare än intäkterna, med 17,3 procent jämfört med en intäktsökning om 15,9 procent.

Administrationskostnaderna ökar likaså och när det kommer till rörelseresultat blir utfallet 381 miljoner kronor, upp 37 miljoner från ifjol. Det negativa finansnettot hamnar på 22 miljoner, jämfört med 18 miljoner ifjol, och före skatt gör JM en vinst på 359 miljoner kronor. Det är en ökning med 33 miljoner från ifjol.

JM-koncernens samlade tillgångar uppgick vid kvartalsskiftet till 11,1 miljarder kronor varav det egna kapitalet stod för 39,6 procent.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

JM

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.