torsdag9 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Delårsrapporter

Hyresintäkterna ökade med 28 procent för Svenska Handelsfastigheter

Publicerad: 24 augusti 2022, 14:11

Lennart Sten, vd Svenska Handelsfastigheter, förväntar sig att hyrestäkterna stiger ytterligare framgent. Bilden till höger: Entré Båstad som SHF köpte från Backahill i maj – de största hyresgästerna här är Willys, Friskis & Svettis och Apoteket. Foto: SHF/Google

Svenska Handelsfastigheters hyresintäkter för det andra kvartalet uppgick till 264,2 miljoner (206,5) vilket är en ökning med 28 procent jämfört med samma period föregående år. ”Vi förväntar oss att intäkterna ökar kraftigt framgent eftersom hyrorna i hög grad följer inflationen”, kommenterar Lennart Sten, vd för SHF.

Ämnen i artikeln:

Svenska HandelsfastigheterLennart Sten

R


Driftnettot uppgick till 207,1 miljoner (155,3) och förvaltningsresultatet till 144,2 miljoner (96,4). En förbättring med cirka 33 procent jämfört med samma kvartal i fjol. 

”Ökningen i hyresintäkter och driftnetto jämfört med motsvarande period ifjol är en effekt av förvärv och uthyrningsarbete”, skriver bolaget i kvartalsrapporten. 

Värdeförändringar på förvaltningsfastigheter under kvartalet uppgick till 292,6 miljoner (11,0) och värdeförändringar på finansiella instrument uppgick till 174,8 miljoner (1,2). Periodens resultat efter skatt uppgick till 488,5 miljoner (86,7).

Läs mer: Sommaryran är över: ”Behöver få tid för att smälta den nya verkligheten” 

”Resultatet är ett bevis på att externhandel är ett attraktivt segment och att Svenska Handelsfastigheter står stabilt trots osäkerhet i omvärlden”, skriver man vidare i rapporten. 

– Vi förväntar oss att intäkterna ökar kraftigt framgent eftersom hyrorna i hög grad följer inflationen. I kombination med kostnadskontroll och goda marginaler innebär det att framtidsutsikterna är fortsatt goda för bolaget, kommenterar Lennart Sten, vd för Svenska Handelsfastigheter.

Läs mer: LISTA: Här är turerna kring affären som krossade Apples dröm 

Under det andra kvartalet förvärvade och tillträdde bolaget nio nya fastigheter; två fastigheter om totalt 8 200 kvadratmeter handelsyta i handelsområde Entré Båstad och sju fastigheter om sammanlagt 11 721 kvadratmeter uthyrbar yta och Ica som primär hyresgäst. Under kvartalet genomfördes även en nyemission om 255 miljoner. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev