Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag18.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Delårsrapporter

Hemfosa ökar vinsten

Publicerad: 20 Augusti 2014, 09:29

Hemfosa redovisar ett driftnetto på 270 miljoner kronor för årets andra kvartal. Det är en minskning med 8 miljoner jämfört med motsvarande period 2013 men samtidigt sjunker hyresintäkterna med 13 miljoner vilket innebär att överskottsgraden ökar, till 70 procent.


Ämnen i artikeln:

Hemfosa Fastigheter

Bolagets andel i dotterbolags resultat ökar markant och finansnettot förbättras även det markant och därmed även förvaltningsresultatet som för perioden blir 333 miljoner kronor, jämfört med 113 miljoner ifjol. Vidare realiserar man en vinst om 32 miljoner vid försäljning av fastigheter och har en orealiserad värdeökning om 100 miljoner kronor mer än ifjol. Sammantaget räcker det för att väga upp orealiserad värdeminskning av finansiella instrument och vinst före skatt hamnar på 390 miljoner kronor, jämfört med 121 miljoner ifjol.

Hemfosa-koncernens samlade tillgångar uppgick vid halvårsskiftet till 18,8 miljarder kronor varav fastigheter stod för 17,3 miljarder. Det egna kapitalet var 6,5 miljarder vilket motsvarar en soliditet på 34,5 procent. Räntetäckningsgraden var 3,7 gånger räntekostnaderna och belåningsgraden var 65,4 procent.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Hemfosa Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.