onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Delårsrapporter

Framåt för Structor trots pandemin

Publicerad: 18 september 2020, 14:50

Monica Granberg, vd på Structor. Foto: Structor

Structorgruppen ökade både sin omsättning och sitt resultat under första halvåret.

Ämnen i artikeln:

Structor

Sverrir Thór

sverrir.thor@fastighetsnytt.se


Coronapandemin till trots ökade Structorgruppen både sin omsättning och sitt resultat under första halvåret. Gruppen omsättning ökade med 8 procent jämfört med samma period 2019 till 464 miljoner kronor och vinsten för perioden, efter en vinstdelning om 25 procent till gruppens medarbetare, ökade med hela 28 procent till 71 miljoner kronor.

Läs även: Structor projekterar för nytt akutsjukhus

Till någon del beror det ökade resultatet på att gruppens bolag har tagit del av lättnader i form av lägre arbetsgivaravgifter och ändrade sjukersättningskostnader, vilket framgår av ett pressmeddelande från Structorgruppen. I en kommentar konstaterar vd Monica Granberg att man tillsammans med kunder fortsätter att skapa nya sätt att arbeta och mötas i spåren av pandemin.

Läs även: Bra start av 2020 för Structor: ”Vi ser inga behov av permittering eller varsel”

”Vi är övertygande om att det kommer att påverka våra arbetssätt även framåt i tiden. Det finns många lärdomar att dra. Gruppen har inte behövt permittera eller varsla några medarbetare. Istället har bolagen anställt fler medarbetare under första halvåret 2020, där det funnits behov,” skriver hon.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev