fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Delårsrapporter

Fabeges förvaltningsresultat högre än väntat – positiv nettouthyrning

Publicerad: 7 juli 2023, 05:41

Fabeges vd Stefan Dahlbo.

Foto: Henrik Montgomery/TT, Pressfoto

Fabeges förvaltningsresultat ökade 1 procent i det andra kvartalet, jämfört med ett år tidigare, och slog analytikernas förväntningar. Samtidigt ser vd Stefan Dahlbo en fortsatt stark hyresmarknad i Stockholm.

Ämnen i artikeln:

SvepetFabege

Nyhetsbyrån Direkt

redaktionen@fastighetsnytt.se


– Vi såg ett stabilt resultat med hyresintäkter som ökade med 14 procent och ett driftöverskott som ökade med 15 procent. Ränteutvecklingen har lett till högre räntekostnader samt högre avkastningskrav och därmed lägre fastighetsvärden, säger vd Stefan Dahlbo i en kommentar.

Han ser en fortsatt stark hyresmarknad i Stockholm, åtminstone i lägen med bra kommunikationer och flexibla ytor, och är samtidigt nöjd med att bolaget nu har en avsiktsförklaring om att hyra ut Stockholms största enskilda vakans – Nöten 4 i Solna Strand.

– Vi uppvisade en positiv nettouthyrning om 34 miljoner kronor under andra kvartalet och 22 miljoner kronor för halvåret. Därtill kan läggas avsiktsförklaringen om uthyrning av hela fastigheten Nöten 4 om 66 000 kvm. Utbudet av större moderna lokaler är fortsatt begränsat framför allt i Stockholms innerstad och i Arenastaden, säger Stefan Dahlbo.

Fabege 2 kv

Fabeges hyresintäkter uppgick till 855 miljoner kronor för det andra kvartalet 2023.

Analytikerna i Infronts sammanställning av åtta estimat hade väntat 835 miljoner kronor.
Driftöverskottet uppgick till 642 miljoner kronor mot förväntade 615 miljoner kronor och förvaltningsresultatet blev 351 miljoner. Här var förhandstipset 331 miljoner kronor.
Kvartalets orealiserade värdeförändringar på fastigheter uppgick till -1,7 miljarder kronor jämfört med positivt 1 miljard kronor motsvarande kvartal föregående år.
Efter skatt summerades Fabeges resultat till -952 miljoner kronor (1.595).
Nettouthyrningen under kvartalet landade på 34 miljoner kronor (36).

Fabege har orealiserade värdeförändringar på 1,7 miljarder kronor under kvartalet och 3,8 miljarder kronor hittills i år. Sedan det tredje kvartalet i fjol har värdena justerats ned med 9 procent.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev