Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Delårsrapporter

Fabege ökar vinsten

Publicerad: 5 juli 2013, 05:16

Fabege redovisar ett förvaltningsresultat om 165 miljoner kronor för årets andra kvartal vilket jämfört med motsvarande kvartal ifjol är en ökning om 8 miljoner kronor. Driftnettot uppgår till 374 miljoner kronor och förbättras med 47 miljoner.


Ämnen i artikeln:

Fabege Fastigheter

Fabege redovisar ett förvaltningsresultat om 165 miljoner kronor för årets andra kvartal vilket jämfört med motsvarande kvartal ifjol är en ökning om 8 miljoner kronor. Driftnettot uppgår till 374 miljoner kronor och förbättras med 47 miljoner, vilket främst beror på att hyresintäkterna ökat med 11 procent samtidigt som kostnaderna hållits i schack. Att förvaltningsresultat inte ökat mer än 8 miljoner beror på att räntenettot har blivit sämre och att resultatandelar i intressebolag är negativa.

Även resultat för skatt förbättras jämfört med motsvarande kvartal ifjol och då är skillnaden faktiskt lite större än vad gäller förvaltningsresultatet, mest beroende på att värdeförändringar i räntederivat nu är positiva med 229 miljoner medan de var negativa med 120 miljoner ifjol. Värdeförändringar i fastigheter å andra sidan är utvecklas inte lika positivt.

Resultat före skatt hamnar på 619 miljoner kronor jämfört med 574 miljoner ifjol. Resultat efter skatt kan inte jämföras då Fabege under andra kvartalet ifjol tvingades reserva 1,9 miljarder kronor på grund av sina pågående skattetvister.

Fabeges eget kapital uppgick vid halvårsskiftet till 12 miljarder kronor och soliditeten var 34,8 procent.

Sverrir Thór

Källa: Fabeges kvartalsrapport

Ämnen i artikeln:

Fabege Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.