Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Delårsrapporter

Fabege ökar förvaltningsresultatet

Publicerad: 16 Oktober 2012, 05:39

Fabege-koncernen redovisar ett förvaltningsresultat på 154 miljoner kronor för årets tredje kvartal vilket kan jämföras med 133 miljoner för samma period 2011.


Ämnen i artikeln:

Fabege Fastigheter

Skillnaden förklaras huvudsakligen av ökade hyresintäkter samtidigt som driftskostnaderna har sjunkit. Lägger man sedan till att orealiserade värdeförändringar i beståndet har ökat och förlusten på grund av orealiserade värdeförändringar i räntederivat har minskat får man förklaringen till varför resultat före skatt har ökat markant mellan tredje kvartalet 2011 då det blev 94 miljoner kronor och tredje kvartalet 2012 då det blev 165 miljoner kronor.

Hittills i år har Fabege gjort ett resultat på närmare 1,5 miljarder kronor före skatt vilket är en ökning med en halv miljard jämfört med 2011 års första tre kvartal. Efter skatt visar siffrorna dock en helt annan bild vilket har sina orsaker i den reserveringen av 1,9 miljarder man gjort under andra kvartalet.

Fabeges tillgångar uppgick till 33,2 miljarder kronor vid tredje kvartalets utgång, vilket är en ökning med 876 miljoner jämfört med halvårsskiftet och under samma period ökade det egna kapitalet med 82 miljoner kronor. Soliditeten har således minskat en aning, från 32,7 procent till 32,1 procent.

Sverrir Thór

Källa: Kvartalsrapport från Fabege

Ämnen i artikeln:

Fabege Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.