lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Delårsrapporter

Enfastighetsbolaget halverar utdelningen

Publicerad: 9 mars 2023, 14:23

Fastigheten Solna Bladet 3 som Solnaberg Property äger.

Foto: Pressfoto

Solnaberg Property, som äger en fastighet i Solna, halverar utdelningen till följd av stigande finansieringskostnader. Det framgår av bokslutskommunikén.

Ämnen i artikeln:

SvepetSolnaberg Property

JB


Enfastighetsbolaget Solnaberg Property äger kontorsfastigheten Solna Bladet 3, belägen i Bergshamra strax norr om Stockholm. Huvuddelen av fastigheten hyrs ut till IF Skadeförsäkring, som står för 78 procent av hyresintäkterna. Fastigheten är ytmässigt uthyrd till 98 procent enligt hyresavtal med en löptid fram till 2032.

Mot bakgrund av de stigande räntorna föreslår styrelsen att Solnabergs utdelning halveras från 10 till 5 kronor.

"På grund av stigande marknadsräntor har Solnabergs finansieringskostnader ökat. För att säkerställa en fortsatt god likviditet föreslår styrelsen att utdelningen sänks från 10 kronor per aktie till 5 kronor per aktie fördelat på fyra avstämningsdagar", skriver bolaget.

Läs mer: Därför har kreditbetyg blivit en belastning: ”Allt kommer med ett pris”

Under det andra halvåret 2022 redovisar Solnaberg hyresintäkter på 32,2 miljoner kronor, 1 procent högre än motsvarande period 2021. Driftsöverskottet sjönk till 23,4 miljoner kronor och förvaltningsresultatet var ned 34 procent, till 14,5 miljoner kronor.

Bolaget skriver att det ekonomiska utfallet under 2022 har påverkats negativt av dels av ett tillfälligt hyresbortfall om 1,5 miljoner kronor på grund av pågående ombyggnation för hyresgästs räkning, dels av en engångskostnad om 1,2 miljoner kronor som en korrigering av felaktig hyresgästdebitering av elkostnader samt av allmänt högre kostnader för fastighetsdrift och stigande finansieringskostnader.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev