Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Delårsrapporter

Diös lägger i högre växel

Publicerad: 11 februari 2020, 15:29

Diös vd Knut Rost

Foto: Diös

Diös förvaltningsresultat växte snabbare än bolaget målsättning under 2019. Det Östersundsbaserade fastighetsbolaget siktar nu på ännu snabbare tillväxt framöver.


Ämnen i artikeln:

Knut RostDiös Fastigheter

Aktien reagerar positivt på beskedet. I skrivande stund stiger den med 6 procent.

Förvaltningsresultatet ökade 7 procent till 952 miljoner kronor 2019 från 894 miljoner föregående år. De senaste åren har målsättningen varit att uppnå en genomsnittlig tillväxt om minst 5 procent. Bolaget höjer nu ribban och siktar på 10 procents tillväxt de kommande tre åren.

– Vi når alla våra operativa mål för 2019 och vi har inom organisationen tagit många viktiga steg för fortsatt framgång. Det är även glädjande att aktiens totalavkastning för året uppgick till hela 58,1 procent, kommenterar Diös vd Knut Rost i rapporten.

Utdelningen höjs till 3,30 kronor per aktie (3,00), att fördelas jämnt vid två utdelningstillfällen.

Stark nettouthyrning

Nettouthyrningen uppgick till 11 miljoner kronor i det fjärde kvartalet (1) och 42 miljoner kronor sett över hela året (10).

– Nyuthyrningen fortsätter att vara god med många nytecknade avtal under det senaste kvartalet. Nettouthyrningen utvecklas positivt och uppgick till 42 miljoner kronor för året vilket visar på en stark underliggande trend, och glädjande är att aktiviteten är hög i alla våra städer, säger Knut Rost.

Borlänge framhålls som ett positivt exempel. Rost nämner bland annat att bolaget tecknat avtal med Högskolan i Dalarna om att flytta verksamheten till Borlänge centrum. 

– Jag är övertygad om att vår unika position, vår kunskap och vårt engagemang för våra städer kommer synas i en starkare tillväxt. Diös är ett bolag väl rustat för framtiden och med möjlighet att skapa Sveriges mest inspirerande städer. Ett bolag som fortsätter leverera värde till våra aktieägare, säger Knut Rost.

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Knut RostDiös Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.