onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Delårsrapporter

Corona boostar Corem

Publicerad: 29 april 2021, 12:43

Corems rapport var rekordstark enligt bolagets vd Eva Landén

Corems förvaltningsresultat ökade hela 34 procent i det första kvartalet med stöd av ökade hyresintäkter. Samtidigt steg fastighetsbeståndet i värde då coronapandemin ökar efterfrågan på logistik.

Ämnen i artikeln:

Klövern FastigheterCorem Property Group

Oskar von Bahr

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se


”Vi kan konstatera att trots en fortsatt smittspridning av covid-19 har Corem varit relativt opåverkade. Bolaget har snarare stärkts av de underliggande trender som pandemin medfört i form av ökad efterfrågan av e-handel och ett växande intresse för citynära logistik”, säger Corems vd Eva Landén i rapporten.

Hon betecknar det gångna kvartalet som det starkaste någonsin för fastighetsrörelsen.

Läs även: Carnegie: Corem och Klövern blir ett nytt Castellum 

Förvaltningsresultatet landade på 157 miljoner kronor, vilket alltså innebar en ökning med 34 procent jämfört med det första kvartalet i fjol. Intäkterna steg 16 procent till 258 miljoner kronor. I jämförbart bestånd stannade dock intäktsökningen vid 7 procent.

Värdeförändringar fastigheter uppgick till 481 miljoner kronor (81), innebärande att fastighetsbeståndet nu värderas till 14,8 miljarder kronor.

Läs även: Odd Mollys ordförande om ambitionerna inom fastigheter: ”Den första miljarden är svårast” 

På torsdagen har det även framkommit att Konkurrensverket godkänner Corems förvärv av Klövern. Corem lade ett bud på den betydligt större sektorkollegan Klövern i slutet av mars. Tillsammans skulle de få ett fastighetsbestånd värt över 70 miljarder kronor.

”Samtidigt skapas även förutsättningar för en förbättrad kreditprofil, där det finns en målsättning om att erhålla en rating motsvarande investment grade på sikt för det sammanslagna bolaget”, säger Eva Landén i rapporten.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev