Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Delårsrapporter

Corems förvaltningsresultat sjönk

Publicerad: 18 februari 2020, 13:40

Corems vd Eva Landén.

Foto: Corem

Corems förvaltningsresultat försämrades i det fjärde kvartalet till följd av ett minskat fastighetsbestånd.


Ämnen i artikeln:

Eva LandénCorem Property Group

Samtidigt steg nettoresultatet kraftigt efter att värdet på bolagets aktieinnehav i andra fastighetsbolag stigit kraftigt, vilket bolaget flaggade för i januari.

Intäkterna backade till 212 miljoner kronor i det fjärde kvartalet 2019 från 261 miljoner under motsvarande period året innan. Corem sålde i somras logistikfastigheter till amerikanska Blackstone för 4,2 miljarder kronor.

Förvaltningsresultatet minskade till 87 miljoner kronor under delårsperioden (100). 

Läs även: Corem säljer logistik för 4 miljarder

Resultatet efter skatt steg till 1 076 miljoner kronor i kvartalet från 439 miljoner kronor under jämförelseperioden. Positiva värdeförändringar för bolagets aktieinnehav gav ett tillskott på 784 miljoner kronor (0). 

– Det positiva marknadsläget inom lager- och logistikfastigheter i kombination med fortsatt låga räntor, attraherar både inhemska och internationella investerare. Vi ser stigande fastighetsvärden då efterfrågan är mycket stark, säger Corems vd Eva Landén i rapporten.

Hon noterar vidare att det i dagsläget är svårt att hitta objekt med attraktiv avkastning, vilket gör att projektverksamheten kommit att utgöra ett växande inslag.

– Vi går in i 2020 med en stark balansräkning som ger bra förutsättningar för projekt och förvärv. Sett till marknadsläget förväntar vi oss fortsatt hyrestillväxt, särskilt i den starka Stockholmsregionen, säger Landén.

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.