Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Delårsrapporter

Catenas förvaltningsresultat bättre än väntat

Publicerad: 28 oktober 2022, 06:27

Fastighetsbolaget Catenas hyresintäkter uppgick till 390 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2022.

Ämnen i artikeln:

SvepetCatena Fastigheter

R

Redaktionen

ND

Nyhetsbyrån Direkt

redaktionen@fastighetsnytt.se


Catena med vd Jörgen Eriksson i spetsen redovisar delårsrapport för det tredje kvartalet 2022.

Väntat var 383 miljoner kronor enligt Infronts sammanställning av sex analytikers estimat.

Driftöverskottet uppgick till 306 miljoner kronor mot förväntade 304 miljoner kronor och förvaltningsresultatet blev 249 miljoner. Här var förhandstipset 231 miljoner kronor

De orealiserade värdeförändringarna på förvaltningsfastigheter summerade till -123 miljoner kronor (380) och realiserade värdeförändringar på förvaltningsfastigheter var 48 miljoner kronor (0). Värdeförändringar på derivat var 122 miljoner kronor (42).

Resultatet efter skatt uppgick till 273 miljoner kronor (513).

– Drivet av invasionen av Ukraina samt rådande energikris i Europa, har volatiliteten på kapitalmarknaderna påverkat fastighetsbolagens möjlighet att anskaffa kapital. Att sia om vart inflation och räntor tar vägen är svårt, Catena har intagit en hållning med en låg belåningsgrad och en hög räntetäckningsgrad vilket borgar för utrymme att agera på möjligheter som dyker upp i denna tid samt genomföra våra projekt med goda marginaler. Detta tillsammans med att en övervägande del av våra hyreskontrakt är knutna till konsumentprisindex gör att vi kan parera effekten av högre inflation och räntor, säger Catenas vd Jörgen Eriksson i en kommentar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev