Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Delårsrapporter

Bra start av 2020 för Structor: ”Vi ser inga behov av permittering eller varsel”

Publicerad: 26 maj 2020, 12:24

Monica Granberg är vd på Structor.

Foto: Structor

Structorgruppen gjorde ett starkt första kvartal då omsättningen uppgick till drygt 200 miljoner kronor och resultatet hamnade på cirka 33 miljoner kronor efter att gruppens bolag delat 25 procent av vinsten med sina medarbetare.


Ämnen i artikeln:

Structor

Enligt ett pressmeddelande är det i paritet med 2019 då bolaget för helåret omsatte 752 miljoner kronor och gjorde en vinst om 96 miljoner. Vidare har Structorgruppens bolag varken permitterat eller varslat medarbetare på grund av coronautbrottet utan snarare rekryterat där det behövts.

Läs även: Monica Granberg ny vd på Structor

I en kommentar konstaterar Structor AB:s vd, Monica Granberg, att vi lever i en tid av osäkerhet och framtidsoro där många har drabbats, både personligt och professionellt av pandemin och dess effekter.

”Vi har en tät dialog med våra kunder för att snabbt kunna möta deras behov och ändrade förutsättningar. Vi ser inga behov av permittering eller varsel, men är tacksamma för att den möjligheten finns för de som behöver den. Det är viktigt för oss att vara stabila och kompetenta samarbetspartners för våra kunder och trygga arbetsgivare för våra medarbetare. Dialog och lokala lösningar är våra viktigaste verktyg för att hantera krisen, både i relation till kunder och medarbetare. Vi har fortsatt pågående samtal med personer som vill starta upp nya bolag eller arbeta i Structorgruppen. Vår dynamiska, decentraliserade och nätverksbaserade organisation är en styrka, även i ett läge då marknaden kan vika”, skriver hon.

Läs även: Granberg i Fastighestnytt Podcast: ”Corona sätter alla på prov” 

Vidare konstaterar Monica Granberg att krisen skapar nya sätt att arbeta och mötas och påverkar hur vi lever.

”Covid-19-krisen skapar nya sätt arbeta och mötas och påverkar hur vi lever. Sannolikt kommer detta att få effekter även framåt i tiden. Krisen synliggör också behovet av en god krisberedskap. Det är också tydligt att vi behöver arbeta med helhetsperspektiv för att säkra våra samhällsviktiga funktioner, inte minst livsmedels-, läkemedels-, och energiförsörjningen. Structor har inledningen av året bland annat rekryterat specialister inom krisberedskap och civilt försvar”, skriver Monica Granberg.

 

Sverrir Thór

Reporter

sverrir.thor@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Structor

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.