Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Delårsrapporter

Bolagen blandar och ger

Publicerad: 31 Augusti 2012, 11:33

Fastighetsnytt har gjort en sammanställning de olika bolagens rapporter.


När Balder den 27 augusti lämnade sin kvartalsrapport för det andra kvartalet och samtidigt sin delårsrapport för det första halvåret var man i vanlig ordning sist ut bland de börsnoterade fastighetsbolagen att presentera sina resultat. Fastighetsnytt har gjort en sammanställning de olika bolagens rapporter.

Fastighetsnytt har gjort en sammanställning, i form av två tabeller, av de olika bolagens rapporter där man i den ena tabellen tar axplock från resultats- och balansräkningarna och den andra har några nyckeltal sammanställts. Som framgår av tabellerna har även ett par onoterade bolag tagits med, bolag som med alla mått mätt är stora fastighetsbolag.

Fastighetsnytt har under sommaren redogjort för de olika bolagens rapporter på hemsidan fastighetsnytt.se och någon större analys kommer inte att ske här. Man kan emellertid konstatera att bolagen blandar och ger. Endast två bolag redovisar en förlust efter skatt vilket naturligtvis beror på Fabeges och Kungsledens pågående skattemål och utfallet i det så kallade Cypernmålet som föranlett en reservation av mer en 1 miljard kronor hos de båda bolagen under det första halvåret. De flesta bolagen redovisar en lägre vinst än ifjol vilket kan härledas till den pågående ekonomiska krisen.

Slutligen kan man konstatera att Hufvudstaden verkar ha den överlägset bästa ekonomin. Man har högst soliditet men även en mycket låg belåning och följaktligen, givet bolagets storlek, en oerhört hög räntetäckningsgrad. Något som dels tyder på en bra ekonomi men kan även tyda på att det inom bolaget finns outnyttjade resurser.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.